Vantaan Maraton jälleen lauantaina 14.10.2023!

Tikkurilan urheilupuisto

Historia

Nykyinen Vantaan Maraton on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1994. Silloin juostiin ensimmäisen kerran Tikkurilassa, mutta tätä ennen Vantaalla oli juostu Korsossa, jossa maratonia järjestettiin jo vuonna 1969 Korson kirkkoherran Pentti Perttulan johdolla. Vuonna 1994 maratonin järjestelyvastuu siirtyi Vantaan Seurayhtymälle (Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat), joka siirsi juoksun Tikkurilaan ja näin sai alkunsa Vantaan Maraton -niminen juoksutapahtuma.

Tapahtuma on järjestetty vuosittain lokakuussa Tikkurilassa, jossa urheilupuisto toimii kisakeskuksena sekä lähtö- ja maalialueena. Reitti kulkee Tikkurilan ympäristössä ja se juostaan neljänä n. 10 km:n lenkkinä. Täyspitkän maratonin lisäksi tapahtumassa on vuosittain juostu myös ½- maraton sekä ¼-maraton (FunRun). 

Osallistujamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. 

Vantaan Maraton järjestetään lähes täysin järjestävien seurojen vapaaehtoistoimijoiden avulla.  

Vantaan seurayhtymä

Vantaan seurayhtymän (VSY) muodostavat Kenttäurheilijat-58 ry, Korson Kunto ry ja Vantaan Salamat ry. Yhtymää ei ole rekisteröity, vaan se toimii seurojen yhteenliittymänä järjestäen yhteistä toimintaa.

Suurimpana vuosittaisena tapahtumana seurayhtymä on järjestänyt Vantaan Maratonia jo vuodesta 1994 lähtien ja alusta alkaen sitä on järjestetty Tikkurilassa ja sen ympäristössä. Itse maratontapahtumassa on järjestelyissä seuroista mukana yhteensä n. 150 vapaaehtoistyöntekijää.

Seurayhtymä on järjestänyt vuosien varrella myös SM-maratoneja, PM-maastoja ja SM-kävelyitä.

Lisää tietoa järjestävistä seuroista saat klikkaamalla seuran nimeä.