Vantaan Maraton lauantaina 13.10.2018!

Tikkurilan urheilupuisto

Vantaan Maraton päätti Vantaan kestävyyskierroksen – yli 1300 juoksijaa ylitti maaliviivan

2017-10-14
24. kertaa juostulla Vantaan Maratonilla juostiin tänä vuonna sateisessa ja melko koleassa säässä, mutta matkaan lähti lähes 1400 juoksijaa maratonille, ½-maratonille ja ¼-maratonille.

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi Kenttäurheilijat-58:n Jukka Salo ajalla 2.37,24. Naisten päivän nopein oli 2.54,29 ajallaan N40 sarjan Johanna Lindholm, Linden Urakointi. Naisten yleisen sarjan voitti puolestaan Soili Kosonen, Ice Power Suomi, ajalla 2.58,23. Voitollaan hän varmisti myös vuoden 2017 aikana käydyn ja maratoniin päättyneen Vantaan kestävyyskierroksen kokonaisvoiton itselleen. Kestävyyskierros on neljän osakilpailun sarja, johon ovat kuuluneet Vantaan Maratonin lisäksi toukokuussa Extreme Run, kesäkuussa Vantaan Triathlon ja heinäkuussa pyöräilytapahtuma Vuelta Vantaa. Ensi vuonna viidenneksi lajiksi mukaan liittyy myös Vantaa Hiihto. Miesten sarjassa tuon 1500 €:n voittopalkinnon saavutti Teemu Törmälä, Diablos Rojos.

Maratonilla yhteensä 28 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan.

Maratonviestissä voittajaksi miehissä selvisi Teme Ski Team ja naisissa Ice Power Suomi.

Puolimaratonilla miesten nopein oli ylivoimaiseen voittoon juossut Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ajalla 1.08,28. Toiseksi kiri Latvian Karlis Viksne. Naisten puolikkaan voittoon juoksi Salla Loiske ajalla 1.28,39.

¼-maratonin, FunRunin voittoon juoksi naisissa Mira Tuominen, 38,48 ja miehissä Tommi Hytönen 34,01.

Kilpailun erikoisemmista tyyleistä vastasivat todennäköisesti ”inkkari ja länkkäri” Raine Rinne ja Juha Nurmela, jotka keppihevostelivat maratonin aikaan 5.47,44. Myös maratonkonkari Kalevi Saukkonen juoksi tälle vuodelle jo 85. maratoninsa, kun koko uralla maratoneja on kertynyt puolestaan jo huimat 2158.

Huikean suoritukset teki myös Jussi Kallioniemi, alias Läskimaija, joka juoksi maratonin 80 paunan eli 36,3 kilon rinkka selässään. Guinnesin maailmanennätys jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta urakka, jonka tavoitteena oli kerätä 8540 € Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon sai kuitenkin hienon päätöksen, kun maaliviiva ylittyi.

Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 524 maratoonaria, 593 puolimaratoonaria ja 192 varttimaratoonaria.

Maraton juostiin Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 14.10.2017. Matkoina täysmaraton, ½-maraton, ¼-maraton ja maratonviesti.

Vantaan Maratonin järjestää Vantaan seurayhtymä (Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat).

Ensi vuonna Vantaalla kisataan 13.10.2018.

LISÄTIEDOT: Harri Mannermaa, kilpailun johtaja 040 548 9807

Kaikki tulokset: http://resultservice.fi/2017/vantaa/

Tervetuloa kisaamaan tai kannustamaan:

2017-10-11

Vantaan Maratonilla on tänä vuonna mukana kovia nimiä, keppihevosia, kokemusta ja maailmanennätysyritys.

Vantaan Maraton juostaan Tikkurilan ympäristössä 24. kerran tulevana lauantaina 14.10. Täysmaraton ja maratonviesti starttaavat kisakeskuksena toimivasta Tikkurilan urheilupuistosta kello 11, puolimaraton kello 14 ja varttimaraton, eli FunRun, kello 14.30. Maratoonarit kiertävät noin 10,5 kilometriä pitkän reitin neljästi, puolimaratoonarit kahdesti ja varttimaratoonarit kerran.

Kuninkuusmatkalla mielenkiinto kohdistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Vantaan kestävyyskierroksen ratkaisuihin. Etenkin naisten puolella tilanne on jännittävä, kun kuka tahansa kolmikosta Julia Venesmaa (Helsinki Triathlon), Tiina Toivonen (Järvenpään Pyöräilijät) ja Soili Kosonen (Espoon Tapiot) voi yhä viedä neljän osakilpailun kierroksen voiton. Miehissä Teemu Törmälä (Diablos Rojos) voittaa kestävyyskierroksen juoksemalla maratonin maaliin.

Maratonin lähtöviivalla nähdään mm. Aki Nummela, juoksun monitoimimies, joka taitaa kaikki matkat 800 metristä maratoniin.

Puolimaratonilla vauhtia pitävät muun muassa maratonin tuore Suomen mestari, Viipurin Urheilijoiden Paula Tukiainen sekä maan ehdotonta kestävyysjuoksun kärkeä edustava Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää.

Raskas kantamus hyvään tarkoitukseen 

Viime vuonna Vantaan Maratonilla Guinnesin maailmanennätyksen 60 paunan rinkan kanssa juossut Jussi Kallioniemi, eli ”Läskimaija”, yrittää rikkoa maraton-matkan ennätyksen ja juosta matkan 80 paunan (36,3 kilon) rinkkaa kantaen. Sen verran painaa 4 270 kappaletta kahden euron kolikkoja, eli 8 540 euroa, joka juoksulla on tavoitteena kerätä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Eksoottisempaa tyyliä edustavat Juha Nurmela ja Juuso Ala-Tuuhonen, jotka aikovat kirmata maratonin keppihevosilla. Mukana tapahtumassa on myös Tenho Lauri, jolla on takana yli 150 maratonia ympäri maailman. Vantaalla tämä konkari juoksee varttimaratonin.

Radio seuraa tapahtumia

Vantaan Maraton on yksi Suomen suurimmista ja nopeimmista maratoneista. Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneita on reilut 1 400, ja määrän odotetaan vielä kasvavan kisapäivään mennessä.

Juoksijoiden menoa voi seurata ja tapahtuman tunnelmaa aistia paitsi paikan päällä Tikkurilassa, myös Itä-Vantaan alueella radiotaajuudella 92,2 perjantaina 13.10. kello 17–20 ja lauantaina 14.10. kello 8–17.

Maratonin järjestelyistä vastaa Vantaan seurayhtymä, eli yhteistyössä Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat. Seuroista tapahtumajärjestelyissä on mukana noin 150 vapaaehtoistyöntekijää.

Tule tutustumaan Vantaan Maratonin reittiin!

2017-09-18
Vielä torstaina 28.9. klo 18 on mahdollista tutustua Vantaan Maratonin reittiin ohjatusti ennen kisapäivää. Lähtö Tikkurilan uimahallin vierestä, tervetuloa!

Kenttäurheilijoiden Juha Kylänpää on äänessä taas Vantaan Maratonilla 14.10!

2017-09-05
Miten Juhasta tuli kysytty kuuluttaja? Vastaus löytyy täältä: Ilta-Sanomat 5.9.2017

Monivuotinen yhteistyö Aktia Pankin kanssa jatkuu!

2017-09-04

Vantaan Maratonia järjestävä Vantaan seurayhtymä (VSY) allekirjoitti 4.9.2017 yhteistyösopimuksen Aktia Pankki Oyj:n kanssa. Tämä tarkoittaa, että Aktia Pankki Oyj jatkaa yhtenä Vantaan Maratonin pääyhteistyökumppaneista. Ensimmäinen yhteistyösopimus solmittiin kolme (3) vuotta sitten.

”Haluamme olla mukana tukemassa hyvää tekevää ja terveyttä edistävää liikuntaa. Meiltä Aktiasta saa pankkipalveluiden lisäksi myös vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluja, joita Vantaan Maratonille osallistuvat kilpailijat perheineen ja kannustusjoukkoineen tarvitsevat varmasti”, kertoo yhteyspäällikkö Jenna Krokfors, joka allekirjoitti sopimuksen Aktia Pankki Oyj:n puolesta.

Vantaan seurayhtymältä yhteistyösopimuksen allekirjoitti puheenjohtaja Harri Mannermaa, joka iloitsee myös yhteistyön jatkumisesta luotettavan suomalaisen pankin kanssa. 

WANTED: Pupuja Vantaan Maratonille!

2017-08-14

Oletko kokenut juoksija ja haluaisit välillä tsempata kanssajuoksijoita niin, että hekin pääsevät mukavassa seurassa itse asettamiinsa tavoiteaikoihin? 

Etsimme hyvän hengen luojia, muita kannustavia juoksijoita, siis todellisia "seurapiiripupuja" Vantaan Maratonille näille tavoiteajoille: puolimara 1.40, 1.50 ja 2.00, maraton 3.30 ja 3.45. Selviytyäksesi turvallisesti urakasta sinun oman aikasi pitää olla puolikkaalla noin 15 minuuttia ja täysmaralla noin puoli tuntia parempi kuin tavoiteajat ovat.

Pupuille tarjoamme ilmaisen osallistumisen ja huollon matkan aikana.

Kiinnostuitko? Hienoa! Loikkaa mielellään heti sähköpostin ääreen ja lähetä viestiä kilpailun johtaja Harri Mannermaalle osoitteeseen harri.mannermaa@kolumbus.fi. Laita viestiin yhteystietosi ja kerro, mikä olisi sinulle sopivin pupumatka.Tervetuloa tutustumaan Vantaan Maratonin reittiin!

2017-08-02
Sunnuntaina 6.8.2017 klo 10.00 Tikkurilan uimahallilta kaikille avoin yhteinen tutustumislenkki Vantaan Maratonin reittiin. Vauhti on rauhallinen ja sopeutetaan juoksijoiden mukaan. Tarvittaessa useampi ryhmä, jos suuria vauhtieroja. Tervetuloa mukaan!

Vantaan Maratonin lähtöajat:

2017-07-03
Maraton ja maratonviesti starttaavat klo 11, puolikas klo 14 ja varttimaraton (FunRun) klo 14.30.


Hintaporras vaihtuu 30.6., ilmoittaudu nyt edullisesti Vantaan Maratonille!

2017-06-12
Vantaan Maratonin hintaporras vaihtuu kesäkuun lopussa 30.6. Onko matkasi täysmara, puolikas vai vartti? Nyt on juuri hyvä aika lyödyä lukkoon syksyn tavoite ja hoitaa ilmoittautuminen kuntoon saman tien.

Tsekkaa hinnat ja ilmoittaudu mukaan täällä!

Valmistaudu maratonille ohjatusti!

2017-03-27
Vantaan Maratonille voi valmistautua järjestävien seurojen Juoksukouluissa!

Länsi-Vantaalla aloitetaan 12.4. (järjestäjänä Vantaan Salamat) ja Itä-Vantaalla 8.5. (järjestäjänä Kenttäurheilijat-58).

Lue lisää seurojen sivuilta: www.vantaansalamat.fi ja www.ku-58.fi

Arvonta suoritettu!

2017-03-22
GoExpo-messuilla Vantaan Maratonin osastolla käyneiden kesken arvottiin ilmainen osallistuminen messuviikonloppuna tapahtumaan ilmoittautuneiden kesken. Onni suosi tällä kertaa Harri Elfiä, joka starttaa syksyllä täydelle maratonille. "Olipa iloinen yllätys", hän kommentoi voittoaan.

Arvonta suoritettiin maanantaina 20.3. Onnettarena toimi Tuuli Hämäläinen, virallisia valvojia olivat Vantaan Maratonin kilpailun johtaja Harri Mannermaa ja Jari Hellberg.

Vantaan kestävyyskierros tarjoaa urheilijoille haasteita ja elämyksiä - Vantaan Maraton mukana!

2017-03-20
Tänä vuonna pääkaupunkiseudun kestävyysurheilijoille avautuu uudenlainen tapa haastaa itsensä.
Vantaan kestävyyskierros on kilpailu, jonka osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan useissa lajeissa. Kokonaiskisassa pärjätäkseen urheilijan täytyy treenata juoksua, pyöräilyä ja uintia.

Vantaan kaupungin vetämässä yhteistyössä Extreme Run, Vantaa Triathlon, Vuelta Vantaa ja Vantaan Maraton ovat yhdistäneet voimansa. Tapahtumat toimivat edelleen itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen.

Urheilijan ei tarvitse erikseen ilmoittautua Vantaan kestävyyskierrokselle, vaan hän on automaattisesti mukana kisassa osallistumalla vuonna 2017 kaikkiin neljään (4) kestävyysurheilutapahtumaan määrätyillä matkoilla. Matkat ovat: Extreme Run 16 km, Vantaa Triathlon perusmatkat 1,5 km uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu, Vuelta Vantaa 102 km pyöräily ja Vantaan Maratonilla täysmaraton 42,195 km.

Vantaan kestävyyskierros sisältää naisten ja miesten sarjan. Kummankin sarjan voittaja palkitaan kiertopalkinnolla ja 1500 euron rahapalkinnolla, jotka myöntää Vantaan kaupunki.
Kestävyyskierroksen säännöt löytyvät osoitteesta vantaa.fi/kestävyyskierros.

Vantaan kestävyyskierros -yhteistyön tavoitteena on lisätä mielenkiintoa kierroksen muodostavia kestävyystapahtumia kohtaan sekä kertoa vantaalaisista kilpailumahdollisuuksista entistä laajemmalle yleisölle. Vantaan kaupunki on sitoutunut vetämään ja kehittämään yhteistyötä ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Tapahtumat järjestetään tänä vuonna seuraavasti: Extreme Run 20. – 21.5., Vantaa Triathlon 17. – 18.6., Vuelta Vantaa 23.7. ja Vantaan Maraton 14.10.

GoExpo -messutarjous Vantaan Maratonille pe 17.3.-su 19.3.

2017-03-15
Vantaan Maraton on mukana Vantaan kestävyyskierroksella, joka on neljän (4) kestävyyskuntoilutapahtuman kokonaisuus. Kestävyyskierros esitellään GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa pe 17. – su 19.3.


Tervetuloa tapaamaan meitä osastollamme 6A70!

Samalla voit ilmoittautua lauantaina 14.10. juostavalle Vantaan Maratonille edulliseen messuhintaan
-5 euroa jokaisen matkan hinnasta! Jos et pääse messuille, saman messutarjouksen löydät myös nettisivuiltamme www.vantaanmaraton.fi – käytä hyväksesi!

Ilmoittautuessasi messuaikana, osallistut samalla ilmaisen osallistumisen arvontaan. Mahdollisen voiton osuessa kohdallesi, voit halutessasi lahjoittaa sen myös toiselle!

NYT on aika asettaa tavoite syksylle. Tapaamisiin lokakuussa Vantaalla!

Vantaan Maraton mukana! Kestävyysurheiluskene saa uuden kovatasoisen kilpailun: Vantaan kestävyyskierros vaatii urheilijalta todellista paneutumista ja laajaa lajikirjoa

2017-03-10
Vantaalaiset urheilutoimijat ja Vantaan kaupunki lanseeraavat uuden urheilukisan, jossa kestävyysurheilijat pääsevät toden teolla ottamaan toisistaan mittaa.Vantaan kestävyyskierros ei päästä osallistujiaan helpolla: yhden lajin hallitseminen ei riitä, vaan urheilijan on treenattava kokonaisvaltaisesti sekä pyöräilyä, uintia että juoksua. Myös kunnon on oltava kohdallaan toukokuusta lokakuulle saakka. Kilpailun takana ovat Extreme Run, Vantaa Triathlon, Vuelta Vantaa ja Vantaan Maraton.

Vantaan kaupunki on mukana koordinoimassa yhteistyötä sekä palkitsemassa kisan kovimmat osanottajat. Vantaan kestävyyskierros -kilpailun yksityiskohdat paljastetaan GoExpo-messuilla perjantaina 17.3. Kilpailun tiedotustilaisuus starttaa kello 14.30 osastolla 6a70. Tiedotusvälineiden edustajia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen ke 15.3. kello 12 mennessä Ulla Ruuskaselle (ulla.ruuskanen(at)vantaa.fi, p. 09 8392 2789).

Tervetuloa kuulemaan tulevan kauden tiukimmasta kestävyysurheilumittelöstä!

Finland offers great challenges for runners in 2017!

2017-01-02
Finland offers great challenges for runners in 2017!

Lue juttu www.runinfinland.fi -sivuilta.

Vantaan Maratonilla juostiin kovia aikoja sekä Guinnessin maailmanennätys

2016-10-10
Vantaan Maraton juostiin tänä vuonna 23. kerran. Maratonin peruslenkki on 10,55 kilometriä, ja se kiemurtelee Tikkurilan, Hiekkaharjun, Ruskeasannan ja Simonkallion alueella. Maratoonarit kiertävät reitin 4, puolimaratoonarit 2 ja FunRunilaiset eli varttimaratoonarit kerran.
Reitti on nopea ja pidetty. Kilpailussa nähtiin erikoinen näky, kun nokialainen Jussi Kallioniemi juoksi maratonin 27,22 kilon rinkka selässään. Kallioniemi rikkoi japanilaisen Toku Sakurain maailmanennätyksen 4.39.09, joten hänen tekemä uusi Guinnessin maailmanennätys on nyt 4.34.24.

Jotta maailmanennätys voidaan kirjata virallisesti Guinnessin ennätysten kirjaan, Kallioniemen täytyy vielä toimittaa virallinen todiste juoksustaan. ”Ensimmäinen kierros meni alle tuntiin, mutta siitä sitten seuraavat hidastuivat tasaisesti jokainen. Hetken jo ajattelin, että pääsen alle 4,5-tunnin. Viimeinen kierros oli kuitenkin todella raskas, joten haaveeksi jäi”, Kallioniemi summaa kilpailuaan.

Maratonilla miesten yleisen sarjan voitti iso-britannialainen James Messam ajalla 2.35,07, jonka oma aika parani 13 minuuttia. Naisten sarjan paras oli Espoon Tapioiden Soili Kosonen ajalla 2.58,50.

Maratonilla kaikkiaan 23 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan. Puolimaratonilla miesten nopein oli Sami Turkulainen Parikkalan Urheilijoista ajalla 1.12,59. Naisten nopein oli Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen ajalla 1.24,09. Laura on hallitseva maratonin Suomen mestari, ja hän kilpailee tänä vuonna vielä marraskuussa New Yorkin maratonilla.

Varttimaratonilla Kenttäurheilijat-58:n Tommi Hytönen voitti hieman yllättäen Jarkko Järvenpään ajalla 34,04. Miehet kirmasivat samaan aikaan maaliin, mutta maalikamera totesi Tommin nopeammaksi. Naisten nopein oli Turun Tovereiden Suvi Miettinen ajalla 38,33.

Guinnessin ennätyksen lisäksi maratonilla Kalevi Saukkonen juoksi 2046. maratoninsa aikaan 7.09,56. Kunnioitettava ennätys sekin!

Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 524 maratoonaria, 617 puolimaratoonaria ja 164 varttimaratoonaria.

”Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut. Tuuli puhalsi kovimmin kierroksella 4 - 5,5 kilometrin kohdilla, mutta se ei juoksijoita pahemmin häirinnyt. Järjestelyt ja reitin tasaisuus miellyttivät kilpailijoita tänäkin vuonna”, summaa kilpailun johtaja Harri Mannermaa.

Ensi vuonna Vantaalla kisataan 14.10.2017.

Live-musiikista maratonreitillä vastaa Velmy ry

2016-10-07
Velmu ry tarjoaa tänäkin vuonna ilmaiseksi elävää musiikkia maratonin juoksijoille ja yleisölle Koisotie 4:n kohdalla.

Aikataulu:
11.15 The Nordic Tones
12.00 Revolverz
13.15 Second in paradise
14.15 Painfelt
15.15 Loppujamit


Squeezy ja Compressport tuotteet nyt Vantaan Maraton -tarjouksessa!

2016-09-26
Verkkokaupan tuotteista 15% alennusta www.compressport.fi -sivustolta.
Tilaukseen tarvitse alekoodin. Lue lisää.

Urheilujuomana ja geeleinä Squeezyn tuotteet

2016-09-14
Juoksijoille tarjottava urheilujuoma on Squeezy Energy Drink appelsiini -urheilujuoma, jota tarjolla kaikilla huoltopisteillä veden lisäksi. Jokaisen kierroksen lopussa (n. 10 km välein), n. 200 m ennen III huoltopistettä tarjolla myös Squeezy Energy -geelejä (eri makuja). Tarjolla yksi geeli/kierros/juoksija.
Maalissa saavat juoksijat muiden eväiden lisäksi Squeezy –palautuspatukan.

Lue lisää huollosta täältä.

Vantaan kaupunginjohtaja tapahtuman suojelijaksi

2016-09-14
Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen toimii vuoden 2016 Vantaan Maratonin suojelijana.

Yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa mahdollistaa tapahtuman järjestämisen monelta osin kaupungin tarjotessa mm. itse reitin tapahtumalle.  Yhteistyö on jatkunut jo vuosia ja tänä vuonna järjestetään jo 23. Vantaan Maraton.

Kestävyysjuoksija Sanna Kullberg kertoo Vantaan Maratonin reitin parhaat puolet

2016-05-11

Kestävyysjuoksija Sanna Kullberg kertoo Vantaan Maratonin reitin parhaat puolet. Mukana Tommi Evilän tähdittämää tunnelmapalaa vuodelta 2015. Maratonilla nähdään usein perinteisten juoksijoiden lisäksi erikoisuuksia, kuten takaperinjuoksijoita. Tyyli on vapaa. Katso Elixir TV:n klippi!

Valmistaudu Vantaan Maratonille juoksukouluissa

2016-04-01
Vantaan Maratonille valmistautuminen onnistuu hyvin juoksukouluissa!
Juoksukoulut starttaavat huhtikuussa!

Länsi-Vantaalla Juoksukoulu Startti alkaa 13.4. Myyrmäessä.
Kts. lisää: www.vantaansalamat.fi/FI/juoksukoulut

Itä-Vantaalla Juoksukoulu - Pitkä alkaa 18.4. Tikkurilassa.
Kts. lisää: www.ku-58.fi/kuntoliikunta-yli-12v/juoksukoulu-pitka-2016/

Vantaan Maratonin uuden www-sivut avattu!

2016-02-19
Vantaan Maratonin www-sivut ovat kokeneet ilmeen uudistuksen. Samalla sivujen osoite on muuttunut fi-päätteiseksi, samoin kuin sähköpostiosoitteet.

Uusi sarjoja naisille

2016-01-26
Vuoden 2016 Vantaan Maratonille lisätään paljon kysyttyjä naisten sarjoja sekä täysmaratonille, että 1/2-maratonille. Jatkosssa juostaan samat sarjat sekä miesten, että naisten osalta.